לייעוץ מקצועי חייגו: 03-5225358
contact
הגשת ערר לבית הדין לעררים – המדריך המלא

הגשת ערר לבית הדין לעררים – המדריך המלא

סמכויות בית הדין לעררים

בית הדין לעררים החל לפעול משנת 2014 ומהווה בית דין מנהלי כערכאת ביקורת ראשונה לדיון בנושא עררים על החלטות רשות האוכלוסין וההגירה בענייני אשרות כניסה לישראל, אשרות שהייה וישיבה (כגון: אשרות תיירים, רישיון עבודה, בקשות הומניטריות למקלט, קטין נלווה, איחוד משפחות ועוד). בתי הדין פועלים בתפוצה ארצית, במחוז ירושלים, תל אביב והמרכז, באר שבע והדרום וכן חיפה והצפון.

בטרם הוקמו בתי הדין לעררים על החלטות של רשות האוכלוסין וההגירה בעניינים המנויים הייתה הסמכות נתונה לבתי משפט מחוזיים בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים. כאמור מאז הקמתו של בית הדין לעררים הסמכות הועברה מבתי משפט מחוזיים לבתי הדין לעררים בהרכב של דן יחיד.

כיצד מגישים ערר על החלטת רשות האוכלוסין, הגירה ומעברי גבול?

הגשת ערר לבית הדין לעררים היא הליך משפטי על כל המשתמע מכך וכרוך בתשלום אגרה העומדת נכון להיום בסך של 729 ₪. בניגוד לערר פנימי שמוגש בתוך המסגרת של רשות אוכלוסין וההגירה לבעל תפקיד בכיר שמעל אותו הגורם שנתן את ההחלטה בתוך 21 ימים, הערר על החלטות רשות האוכלוסין מוגש תוך 30 ימים ממתן ההחלטה ישירות לבית הדין לעררים במחוז בו ניתנה החלטת רשות האוכלוסין וידון בו דיין מבית הדין שהיא כאמור ערכאה משפטית לכל דבר ועניין, אשר ההתנהלות מולה מתבצעת בהתאם לסדרי הדין והתקנות הרלוונטיות.

לכתב הערר יש להעלות על הכתב את כל הטענות התוקפות את החלטת הרשות לאוכלוסין והגירה ולצרף להן אסמכתאות רלוונטיות וכן תצהיר מאומת על ידי עו”ד וחתום על ידי העורר. לאחר עריכת והעלאת כלל המסמכים הדרושים, הערר מוגש באופן מקוון באמצעות המערכת המקוונת להגשה לבית הדין ויתקבל אישור על הגשתו המהווה מס’ תיק .

על פי התקנות רשות אוכלוסין וההגירה יצטרכו להשיב לערר בתוך 30 ימים מיום קבלת הערר במשרדיהם ולאחר מכן יינתנו הוראות על ידי הדיין היושב בדין ובד”כ התיק נקבע לדיון פרונטאלי בנוכחות עורכי הדין והצדדים.

מיצוי הליכים באמצעות הגשת ערר פנימי בטרם פנייה לבית הדין לעררים

על מרבית החלטות רשות אוכלוסין ההגירה ומעברי גבול שניתנות בכתב ניתן להגיש ערר פנימי בתוך הרשות בתוך 21 ימים ממועד קבלת ההחלטה. בד”כ בגוף ההחלטה הכתובה עצמה מצויין שניתן להגיש ערר פנימי והמועד שקיים להגשתו. יש לשים לב שלא ניתן להגיש ערר לבית הדין לעררים מבלי שמיצית קודם לכן את הזכות להגשת ערר פנימי בתוך הרשות. קיים סיכוי גבוה שאם תגיש ערר לבית הדין לעררים מבלי שהגשת ערר פנימי עם כל הטענות הרלוונטיות , הערר לבית הדין יימחק על הסף עקב “אי מיצוי הליכים ” מול הרשות.

יש לזכור כי בית הדין לעררים אינו יכול לקבל  את ההחלטות במקום הרשות לאוכלוסין , שכן הוא לא הגורם שקיבל את בקשת העורר , התרשם ממנו וראה את כל המסמכים. בית הדין לעררים מהווה כלי לביקורת ובדיקה תקינות אופן קבלת ההחלטות על ידי הרשות . על בית הדין לעררים לוודא שההחלטה שהתקבלה על ידי הרשות לאוכלוסין וההגירה היא סבירה וללא משוא פנים, בנסיבות העניין ובהתאם להראיות שהוצגו בפניה. לפיכך, רצוי מאוד להצטייד בעורך דין מומחה למשפט מנהלי והגירה לצורך הגשת ערר לבית הדין לעררים אשר בקיא בפסיקות בתי המשפט המחוזיים , בג”ץ והנהלים הרלוונטיים של הרשות לאוכלוסין והגירה.

הגשת ערר לבית הדין לעררים עקב אי מתן מענה על ידי הרשות

נניח שהגשתם בקשה כלשהי לרשות לאוכלוסין וההגירה , לשם הדגמה – בקשה להזמנת בן זוג זר לקבלת מעמד בישראל. הבקשה הוגשה בהצלחה במערכת המקוונת , קיבלתם מס’ תיק ואתם ממתינים שיצרו איתכם קשר, החודשים חולפים ואין כל מענה. אם מיציתם את כלל הפניות לרשות האוכלוסין וההגירה (רצוי לתעד כל פנייה בכתב לרשות) ולא קיבלתם מענה זמן ממושך ובלתי סביר, קיימת אפשרות להגיש ערר ישירות לבית הדין לעררים (מבלי שהוגש קודם לכן ערר פנימי) בשם “ערר אי מענה על ידי הרשות”. כאמור הערר הוא פתיחה בהליך משפטי לכל דבר ועניין ויש להעלות את כל הטענות המשפטיות והעובדתיות הרלוונטיות .

מה עושים אם בית הדין לעררים דחה את הערר שלי?

הגשת ערר פנימי לרשות אוכלוסין וההגירה אשר נדחה ולאחר מכן הוגש ערר לבית הדין לעררים שגם הוא נדחה בפסק דין מנומק. עדיין זה אינו סוף פסוק , שכן על פסק דינו של בית הדין לעררים ניתן להגיש ערעור בזכות בפני בית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים בתוך 45 ימים מיום קבלת ההחלטה עליה מערערים.

יש לנקוט במשנה זהירות ולהתייעץ עם עורך דין מומחה למשפט מנהלי הבקיא בחוקים הרלוונטיים ונהלי רשות אוכלוסין וההגירה. מומלץ בחום לוודא שהמקרה והנסיבות מתאימות להגשת ערעור על פסק הדין, אשר כרוך לעיתים בהוצאות כספיות והפקדת פקדון בקופת בית המשפט המחוזי. בהחלטה להגשת ערעור על פסק דין של בית הדין לעררים שכן לבית המשפט כמו גם לבית הדין לעררים סמכות לפסוק הוצאות לטובת רשות אוכלוסין וההגירה במקרה בו הערעור נדחה.

לייעוץ נוסף וייצוג בדבר הגשת ערר לבית הדין לעררים מוזמנים לפנות למשרדנו

 

שתפו עם חברים
זקוקים לייעוץ? צרו קשר
03-5225358
רחוב הכישור 51, קומה 3, חולון, 5886605
03-6304660
השאירו פרטים ונחזור אליכם