לייעוץ מקצועי חייגו: 03-5225358
contact
שאלות ותשובות

שאלות ותשובות

בדף זה מרוכזות שאלות ותשובות בנושא הסדרת מעמד בישראל אשר חוזרות על עצמן בפניות למשרדנו.
לידיעתכם, התשובות לשאלות המובאות להלן נועדו לספק מידע כללי בלבד ואינן מהוות ייעוץ משפטי.
על מנת לקבל תשובה מקיפה יש לפנות למשרדנו לקבלת ייעוץ משפטי מותאם אישית!

“ההליך המדורג” הינו כינוי להליך הסדרת מעמד חוקי והתאזרחות בישראל לבן/בת זוג זרים, בין בני זוג נשואים/ידועים בציבור מול משרד הפנים.

זוג ידועים בציבור מבחינת משרד הפנים הוא זר המנהל משק בית משותף וגר תחת קורת גג אחת. ידועים בציבור היא הגדרה של משרד הפנים ואין צורך להרשם ככאלה באחת מהרשויות.

מה כולל הריאיון הזוגי במשרד הפנים במסגרת “ההליך המדורג”, מהי מטרתו ואילו שאלות אתם עלולים להישאל במסגרתו?

שאלות ותשובות
הכרתי בארץ בת זוג מהפיליפינים שעובדת כרגע כמטפלת סיעודית. היא נשואה בפיליפינים למרות שהם נפרדו לפני שנים רבות. האם אנחנו יכולים להסדיר לה את המעמד בישראל?
+ -

כן, קיימת אפשרות לפתוח בהליך חיים משותפים עם בת הזוג הזרה, אבל תצטרכו להציג בפני משרד הפנים ראיות לכך שבת הזוג הזרה מנסה להתיר את הקשר בפיליפינים . דוגמא לראיות מסמכים משפטיים מהפיליפינים שמראים שהיא החלה בהליך גירושין וכו'.

מה ההבדל בין תושבות קבע לבין אזרחות?
+ -

ההבדל העיקרי בין תושבות קבע לבין אזרחות, שתושב קבע עלול לאבד את תושבותו במידה ויפסיק להתגורר בישראל. הבדל נוסף, תושב קבע אינו זכאי לקבלת דרכון ישראלי וכן רק אזרח ישראלי רשאי לבחור בבחירות לכנסת.

אני ובת הזוג הזרה שלי התחלנו בהליך חיים משותפים במשרד הפנים. כמעט אחרי שנה, החלטנו להינשא. האם הדבר אפשרי?
+ -

התשובה בהחלט כן. פעמים רבות אני נתקלת בזוגות שהחלו את ההליך כידועים בציבור ולאחר זמן מה של חיים משותפים החליטו למסד את הקשר. חשוב לדעת שעל מנת לצאת להינשא בחו"ל בנישואים אזרחיים, יש לקבל ראשית אשרת כניסה עבור בת הזוג הזרה ("אינטר ויזה"). כמו כן, לשים לב לקבל את תעודת הנישואין המקורית בליווי חותמת אפוסטיל. לאחר מכן, תוכלו לבקש לשנות את התיק מהליך ידועים בציבור לתיק נישואין.

יש לי בת זוג ממולדובה ולה ילד קטין בן 4 מנישואים קודמים. אני רוצה שבת הזוג תבוא לגור עמי פה בישראל. האם הילד יוכל להגיע עמה?
+ -

בעבר היה ניתן להגיש בקשה להוספת קטין נלווה (עד גיל 14 שנים) לקשר של נישואין בלבד. לאחרונה הנוהל הרלוונטי שונה בעקבות עתירה מנהלית שהוגשה בנושא והנוהל לשמתנו תוקן כך שכיום ניתן להגיש בקשה לצירוף קטין נלווה מקשר זוגי קודם (עד גיל 14) בהצגת מסמכים רלוונטיים והסכמת האב הביולוגי להגירת הקטין לישראל וקבלת מעמד .

זקוקים לייעוץ? צרו קשר
03-5225358
רחוב הכישור 51, קומה 3, חולון, 5886605
03-6304660
השאירו פרטים ונחזור אליכם